Túl a csúcson? Minimálisan csökkent az infláció februárban

Megosztás

Bár még így is 25 százalék fölötti az előző évhez képest, viszont januárhoz képest csak 0,8 százalékkal emelkedtek az árak.

2021 júniusa óta először fordul elő, hogy alacsonyabb az infláció, mint az előző hónapban – írja a KSH adatai alapján a 444.hu. A KSH szerint ugyanis februárban 25,4 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban, januárban ugyanez 25,7 százalék volt.

Az élelmiszer-infláció viszont továbbra is extrém magas, 43,3 százalék (januárban 44 százalék volt).

Tavaly februárhoz képest a tojás drágult a legnagyobb mértékben (79 százalék), eddig a kenyér volt az élen, ami most 71 százalékon áll. A tejtermékek (76 százalék), a vaj és vajkrém (75 százalék), a sajt (72 százalék), a száraztészta (57 százalék) és a péksütemények (52 százalék) is nagyon megdrágultak.

Ha az egy hónappal ezelőtti árakat vesszük alapul, 0,8 százalékkal emelkedtek az árak, mindent beleértve (ez előző hónapban 2,3 százalék volt). Az élelmiszerek egy hónap alatt 1,7 százalékkal drágultak. Egyik hónapról a másikra különösen megugrott a zöldség-, a gyümölcs- és a burgonyaár (6,4 százalék), de a kávé is majdnem ennyivel drágult.

via 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek